Udržitelnost ve stravování veřejné správy
Typ akce: |
Konference |
Termín konání: |
8. 10. 2024 10:00 - 17:00
|
Přidat do svého kalendáře
|
Adresa místa konání: |
Klášter Minoritů sv. Jakuba, Malá Štupartská 6, Praha 1 / online |
Ministerstvo pro místní rozvoj vnímá, že veřejné nákupy potravin mají potenciál přispět k udržitelným a odolným potravinovým systémům, tak aby byly šetrnější k životnímu prostředí a podpořily krátké dodavatelské řetězce, konkurenceschopnost malých a středních podniků, včetně mikropodniků a sociálních farem a potažmo rozvoj a zaměstnanost na venkově.
Na konferenci představí své zkušenosti inspirativní Betina Bergman Madsen, specialistka na udržitelné nákupy potravin z města Kodaně. Zazní také přístupy dalších evropských měst, která tímto směrem ušla velký kus cesty: Milána, Malmö, Dordogne a Vídně. Zahraniční praxe vnímáme jako cennou inspiraci a současně příležitost, jak ověřit směr, kterým se vydává institucionální stravování v České republice. Diskutovat se budou možnosti, přístupy a již odzkoušené kroky k udržitelnosti větších i menších stravovacích provozů. V neposlední řadě bude na konferenci představen soubor harmonizovaných minimálních standardů odpovědného veřejného zadávání potravin, součást Akčního plánu udržitelného nakupování, jenž přinese mimo jiné i řadu praktických nástrojů a tipů, jak na udržitelné stravování veřejné správy v praxi.
Registrujte se prosím ZDE.