Výsledek analýzy: Česká gastronomie je na vzestupu a připravená obstát v mezinárodní konkurenci

Výsledek analýzy: Česká gastronomie je na vzestupu a připravená obstát v mezinárodní konkurenci

24. 9. 2024

Česká gastronomie má velký potenciál a je připravena přilákat náročné klienty z domova i ze zahraničí. Rozvoj mimo Prahu, autentické sezónní suroviny a regionální ingredience představují hlavní pilíře, které mohou Česko posunout mezi přední kulinářské destinace. Bohatá kulinářská tradice si postupně získává pozornost na mezinárodní scéně. Výsledky nedávné analýzy stavu tuzemské gastronomie ukázaly, že i když krátkodobý potenciál zůstává omezený, dlouhodobé vyhlídky jsou velmi pozitivní. Závěry analýzy stavu české gastronomie, která se zaměřovala na české regiony mimo hlavní město, byly tématem dnešního setkání Ministerstva pro místní rozvoj, agentury CzechTourism a zástupců české gastro scény.

Výsledek analýzy: Česká gastronomie je na vzestupu a připravená obstát v mezinárodní konkurenci

Kontakt pro média

Mgr. Karolína Nová

Mgr. Karolína Nová

Tisková mluvčí

©2024 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, všechna práva vyhrazena